Oefentherapie

Wat is oefentherapie?


De oefentherapeut richt zich op het behandelen van klachten die samenhangen met bewegen.


Bij rugpijn, pijnlijke heupen, sportblessures of nek- en schouderklachten is die link snel gelegd, zeker als de klachten steeds terugkomen. Maar ook hoofdpijn kan een oorzaak zijn van een verkeerde houding en schouderklachten kunnen een gevolg zijn van een verkeerde stand van het bekken of pijnlijke voeten waardoor u verkeerd beweegt.


Iemand die in een eigen patroon beweegt en daarbij teveel of te weinig belast, loopt een sterk verhoogde kans op klachten aan het bewegingsapparaat.


Oefentherapie biedt dan uitkomst om meer balans te krijgen in het lijf. Na een intake en onderzoek naar uw klachten krijgt u een individueel, actief behandelprogramma. Dit programma is zo opgebouwd dat u zich bewust wordt van uw eigen, specifieke houdings- en bewegingspatroon en leert u hoe u uw houding en bewegingen kunt veranderen en verbeteren.


Het behandelprogramma is een mix van een motorisch leerproces en gedragsverandering. Hierbij zijn oefeningen een goed hulpmiddel die u eenvoudig thuis toepast zonder apparatuur.

Oefentherapie de Bevelanden is gespecialiseerd in

oefentherapie Cesar/ Mensendieck en is ook te vinden bij Cesar Info.


Voor wat helpt oefentherpie?


Oefentherapie helpt bij rug,bekken- en nekklachten en als u minder beweegt door een aandoening. Ook als u moeite heeft met alledaagse dingen als lopen, lang staan of zitten, bukken en tillen.


Oefentherapie helpt bij o.a. scoliose, nek- en schouderklachten, hernia, bekkenklachten, ademhaling en ontspannings problemen, revalidatie, juiste houding bij kinderen, hoofdpijn en chronische pijnklachten.


De oefentherapeut Cesar/Mensendieck leert de cliënt beter te bewegen, er adequaat op te reageren, zodat ze verminderen, verdwijnen en uiteindelijk voorkomen kunnen worden. U vind meer info bij de expertige naar de spacialisaties van deze praktijjk.


We werken zonder zware trainingssessies, maar met simpele handvaten en bewustwording van uw houding en gewoonten. Daarmee doorbreken we, samen met u, een acute klacht of jarenlang getob met terugkerende pijn.


Kom langs op 1 van de locaties of laat u behandelen op uw werkplek of aan huis. De praktijk werkt samen met enthousiaste therapeuten. Samen met u gaan we voor een optimaal resultaat!

Oefentherapie De Bevelanden is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck.Op hun site vindt u ook uitgebreide informatie.