ZwangerTotaal

Bekkenklachten


Gerichte bekkenoefentherapie helpt vele klachten te voorkomen of te verminderen die je dagelijks functioneren behoorlijk beperken. 

Zoals pijn bij je stuitje, lies, lage rug, heup, bilspieren en heupen. Of incontinentie van urine en ontlasting bij volwassenen of zindelijkheidsproblemen bij kinderen, verzakkingsklachten en pijn in en om de vagina en anus. 


Deze klachten kunnen geleidelijk zijn ontstaan door een verkeerde beweeg patronen waardoor de spieren niet optimaal samenwerken maar ook veroorzaakt zijn door een zware belastende handeling of zwangerschap.

Bekkenoefentherapie kan hier wat aan doen!


Zowel voor problematiek veroorzaakt door de bekkenbodem, als door een verkeerde stand van het bekken of te weinig stabiliteit/ balans van de spieren rondom het bekken, is bekkenoefentherapie geschikt. 


Door advies, bewustwording van aanspannen en ontspanning d.m.v. oefeningen en het stimuleren van gedragsverandering in houding en beweging in het dagelijks leven is het mogelijk deze klachten te voorkomen of te verminderen.


Oefentherapie de Bevelanden heeft geregistreerde bekkenoefentherapeutene in huis welke zijn aangesloten bij BekkenTotaal en ZwangerTotaal. Voor meer informatie: www.bekkentotaal.nl en www.zwangertotaal.nl

Therapeuten van Oefentherapie de Bevelanden zijn gespecialiseerd in bekkenoefentherapie en aangesloten bij BekkenTotaal en ZwangerTotaal. Voor meer informatie: www.bekkentotaal.nl en  www.zwangertotaal.nl

Behandeling


Tijdens uw eerste behandeling vindt de screening, intake en onderzoek plaats. Dit leggen we schriftelijk vast volgens de normen van de beroepsvereniging en de verzekering.

Aan de hand van het onderzoek en uw wensen stellen we een gericht behandelplan op met bijvoorbeeld onderstaande punten:

  • bekken corrigerende en reponerende oefeningen;
  • sacro Iliacale mobilisatie wanneer SI gewricht geblokkeerd staat;
  • ontspanning en bekkenbodem oefeningen;
  • aanleren van stabilisatietechnieken;
  • verbeteren van dagelijkse bewegingen;
  • aanpassen van houdingen, leren variëren, versterken en context gericht toepassen in het dagelijks leven;
  • opbouwen van conditie en kracht.


Indien nodig behandelen wij aan huis. Hiervoor is een schriftelijke verwijzing van de huisarts noodzakelijk. Een oefentherapeutisch consult valt ook onder de mogelijkheden en wordt vergoed door de aanvullende zorgverzekeringen net als bovenstaande interventies.